MIKROELEMENTLARNI KONTSENTRATSIYASI VA YUMSHOQ BUG'DOY NAVLARINING SIFAT XUSUSIYATLARI
Аннотация
Ushbu ishda mamlakatimizning turli hududlarida ekilayotgan va yuqori temir hamda rux miqdoriga ega bo‘lgan bug‘doy navlarining genetika xususiyatlari taqdim etilgan. Kashkadaryoning sharoitida ekilgan yumshoq bug‘doy namunalarining hosildorlik, oqsil miqdori, namlik darajasi va donning qattiqlik xususiyatlari o‘rganildi. Ushbu navlar selektsiya amaliyotida qo‘llanishi maqsadida tadqiq qilinmoqda.
Об авторах
Список литературы
Шарманов Т.Ш. Профилактика и борьба с железодефицитной анемией//Практ. Руковод для медиценских работников. – 1999. Алма-ата – 28с.
Маликова Г.Б., Махмудова М.А., Бугланов А. А. Выявляемость дефицита железа и информативность диагностических тестов при оценке железа у беременных// Проблемы гематологии. -2001. - №4.С.42-48.
Philippa Borrill, James M. Connorton, Janneke Balk, Anthony J. Miller, Dale Sanders1 and Cristobal Uauy. Frontiers in Plant Science. Biofortification of wheat grain with iron and zinc: integrating novel genomic resources and knowledge from model crops. published: 21 February 2014 doi: 10.3389/fpls.2014.00053
Хотимченко С.А., Алексеева И.А., Батурин А.К. Распространстраненность и профилактика дефицита железа у детей и беременнқх женщин // Российский педиатрический журнал. 1999. - № 1. – С.21-29.
Olsen R.A., Miller R.O. Absorption of ferrie iron by plants // J.Plant Nuts. 1986. – 9, -N3 – 7.P. 751-757.
Leidi E.O, Gromez K., Guardion. Evaluation of catalase and peroxidase activity as indicator of Fe and Mn nutrition to soybean // J.Plant Nutr. – 1986. – V.9. – N.9. – P.1239 – 1249.
World Health Organization (WHO) 2002. Web site www.who.int/nut/ida.htm.
Baboeva S.S., Matkarimov F.I., Usmanov R.M., Turaev O.S., Togaeva M.A., Baboev S.K., Kushanov F.N. (2023). Climate change impact on chlorophyll content and grain yield of bread wheat (Triticum aestivum L.) Sabrao Journal of Breeding and Genetics 55 (6) 0-0, 1930-1940. 2023 http://doi.org/10.54910/sabrao2023.55.6.
Как цитировать

Это произведение доступно по лицензии Creative Commons «Attribution-NonCommercial-NoDerivatives» («Атрибуция — Некоммерческое использование — Без производных произведений») 4.0 Всемирная.